Zamieszczone przez jacekzat1
Pulsacyjny hałas na trzecim biegu co to może być?
Zwiń
X
-
Pulsacyjny hałas na trzecim biegu co to może być?
Tagi: Brak
-
-
nie wiem czy dobrze trafiam - poczekaj na opinię innych ale jeśli faktycznie takie coś to wystarczy wymienić ten element który jest uszkodzony - po co wymieniać skrzynię skoro działa ? Czy bardzo Ci przeszkadza ten dźwięk ?
[ Dodano: Nie 30 Sty, 11 13:54 ]
ta usterka może pochodzić od czegoś innego :roll: poczekaj co inni napiszą
Komentarz
-
-
Podbijam temat...
...dzis bylem u mechanika z tym moim basowym, rytmicznym dudnieniem na 3 biegu przy predkosci 40-55 km/h, przy obrotach 16tys/min.
Gosciu zrobil runde i mowi:
1. Tlumik do wymiany, bo on slyszy to dudnienie ze srodka i konca auta (?-ja bym powiedzial ze z przodu, ale on pewnie lepiej sie zna)
lub
2. Skrzynia do rozbiorki i wymiana uszkodzonego elementu.
Ale poki co obserwowac i jak sie cos zmieni to sei zglosic.
Prosze napiszcie co o tym mylicie i co radzicie, to dudnienie jest tak glosne, ze nawet skrzynke z dobra muza zagusza...
[ Dodano: Czw 10 Mar, 11 16:18 ]
...i jeszcze jedno, by wyrzucaniu na luz dudnienie ustaje!Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente
Komentarz
-
-
Powiem tak. Jeżeli ustępuje po wrzuceniu na luz, czytaj po zdjęciu obciążenia to raczej nie będzie skrzynia. Miałem taki hałas w służbowym aucie i okazało się że rozsypało się łożysko na wałku. Po wymianie spokój. Hałas nie usępował po zdjęciu obciążenia. Hipoteza mechanika może być trafna. Przy jakimś zakresie obrotów na 3 biegu wpada coś w rezonans (rozsypany tłumik przedni jeżeli taki jest?) lub tylni i przenosi po rurze i słyszysz z przodu. Czasami odgłosy z auta potrafią płatać figle. Wydaj ci się, że słyszysz z jednego miejsca, a faktycznie dobiega z innej części auta.
Komentarz
-
Komentarz